Uğur Okulları Van Kampüsü hizmet vermeye başladı. Çeşitli kurum ve kuruluşları okula davet eden yetkililer bazı kurum amirleri ile birlikte Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge’yi okula davet etti.
“Öğrenciler ile diyaloglar gayet iyi”
Okul ile ilgili konuşan VANESOB Başkanı Berge, “Köklü bir tarihi olan ve eğitim öğretimi başarılı bir şekilde sürdüren Uğur Okulları’ndayız. Bizler Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yeni yapılan okulu yerinde gördük. Okul müdürü, yetkililer ve öğretmenler ile yaptığımız görüşmede verimli bir yılın geçeceğini söyleyebiliriz. Okul yöneticilerinin öğrenciler ile olan diyaloglarının çok iyi olduğunu gördük.” dedi.
“Köklü okullar farkındalık kazandırır”
“Böyle köklü okulların eğitim ve öğretim başarısı şehre önemli bir farkındalık kazandırır” diyen Berge, “Köklü okullar şehrin eğitim ve öğretimi ile öğrencilerimizin dünyaya olan bakışını çok iyi yönlendirir. Bu anlamda eğitim-öğretimin yanı sıra burada güzel bir istihdam da söz konusudur. Öğretmenlerimiz, çalışan personellerimiz ve bağlantılı olarak diğer sektörlerde çalışan esnaf ve sanatkarımız faydalanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“Tümden gelim ve tümevarım metodu kullanılıyor”
Okulun tümdengelim ve tümevarım denilen metodu değerlendirdiğini söyleyen Berge, “Van’mıza kazandırılan bu güzel okul için yetkililere teşekkür ediyoruz. Bizim bakışımızla eğitim ve öğretime sundukları katkı çok çok önemlidir ve kıymetlidir. VANESOB olarak böyle köklü kurumlara desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“1968’den bu yana eğitim veriyoruz”
1968'den beri öncelikle Uğur dershanesi olarak eğitim sektöründe yer aldıklarını hatırlatan Uğur Okulları Kurucu Müdürü Celal Lenk, “Dershanelerin kapanması sürecinden sonra Uğur okulları adını aldık. Ana okuldan liseye kadar hizmet veriyoruz. Bahçeşehir Koleji ve Uğur Eğitim kurumları olarak tanınıyoruz. Türkiye genelinde 41 ilimizde 137 okulumuz var, Van da bu şubelerden birisidir. Türkiye genelinde verilen eğitim neyse Van Uğur okullarında verilen eğitim de aynıdır.
“İnsanlık dilini önemsiyoruz”
Eğitimin kalitesi ile aslında insan kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Lenk, “Temel anlamda verdiğimiz hizmet 5 dil ve 2 beceri üzerinedir. Birinci dil anadilimiz Türkçeyi çok iyi öğretiyoruz. İkinci dil İngilizce eğitimi veriyoruz. 5. sınıflarımıza haftada 22 saat İngilizce dersi veriyoruz. Öğrencilerimizin İngilizce konuştuğunu gören vatandaşların bir Uğur Okulları mezunu olduklarını bilsinler istiyoruz. Üçüncü dil Matematiğin dilidir, çok iyi Matematik eğitimi veriyoruz. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize haftada 14 saat matematik dersi veriyoruz. Dördüncü dil teknolojinin dili, teknoloji ile birlikte bir çok meslek kaybolmaya yüz tutuyor. Şu anda 5. sınıfta olan bir öğrencimiz 2035 yılının velisi olacak ve iş hayatına atılacak. O döneme nazaran şu anki birçok popüler meslekte kaybolacak. Biz şu anda teknolojinin dilini kullanarak, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayarak meslek edinmelerini sağlayacağız. Beşinci dil insanlık dili. Biz burada sadece matematiği, Türkçe'yi ve teknolojiyi bilen değil, aynı zamanda hakikaten insan olmayı bilen öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendi öz değerlerimize, örf adet ve geleneklerimize sahip çıkan nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Birinci beceri kültür, sanat ve spor gibi becerilerdir. Yetenekleri doğrultusunda öğrencilerimizi spora yönlendiriyoruz. İkinci beceri olarak ise öğrencilerimizin en az bir enstrüman çalabilecek şekilde eğitiyoruz.” dedi.
“Toplam 6.400 metrekarelik bir alandayız”
Okulun 3.400 metrekare açık alan, 3000 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 6.400 metrekare olduğunu söyleyen Lenk, “58 öğretmen ve 12 personel ile hizmet veriyoruz, aslında böylece istihdama da destek sunuyoruz. Umarım Van için hayırlı olur. 2019-2020 eğitim öğretim yılında temel lise sürecimize son verdik ve okula dönüştük. Böyle bir yapıyı Van’ımıza kazandırmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.