Haber-Fotoğraf: Berfin Bahçeci
Pandemi sürecinde bağışların azaldığını söyleyen Kızılay Van Şubesi Başkanı Uğur Demiroğlu, vatandaşlara destek çağrısı yaptı. Basın mensuplarıyla buluşan Demiroğlu, duyarlılık çağrısı da yaptı:
"Bağışlar iyice azaldı"
"Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte talepler de arttı. Salgın nedeniyle ticaret azaldığı için Kızılay’a olan bağışlar da bayağı azaldı. Genel merkezden bize ayrılan payımız da azaldı. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, bağışlarını Kızılay’a yapmalarıdır. Lütfen ayni ve nakdi yardımlarınızı yapın. Önümüz Ramazan. Zaten pandemiden dolayı baya işsizimiz var. Her insana ulaşabilmek için lütfen Kızılay’a bağış yapın. Kızılay’dan yardımlarınızı esirgemeyin. Stoklarımız bitmek üzere."
"Kan bağışı durumumuz iyi "
"Şu anda kan stokumuz iyi. Sağolsun vatandaşlarımız bu konuda teveccüh gösteriyorlar. Kan stoku noktasında yılsonu hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Bu konuda vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tek isteğimiz vatandaşlarımızın Kızılay’a bağışta bulunmasıdır."
Demiroğlu, 2020 yılı faaliyetlerini anlattı
Kızılay Van Şubesi Başkanı Demiroğlu, 2020 yılı faaliyetlerini anlattı: “Elazığ ve Malatya depremlerinde alınan bağışlar ile 2 TIR gıda, giyecek ve ısıtıcılar deprem bölgelerine ulaştırdık. Bahçesaray’da meydana gelen çığ felaketinde 5 gün boyunca görevlilere ve afetzede yakınlarına 3 öğün sıcak yemek dağıttık. Yaralı yakınlarına çay ve çorba ikramında bulunduk. Başkale depreminde çadır kurulumu, ihtiyaç tespiti ve 50 gün boyunca genel tüm şube personeli ve 15 gönüllü ile 500 kişilik 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yaptık. İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde tutulan düzensiz göçmenler için 500 kişilik günlük sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunduk.
Covid 19 pandemi sürecinde 65 yaş üstü, kronik hastalığı olanlar ve evden çıkamayanların yanında olduk. Sosyal Destek Grupları ile birlikte faaliyet yürüttük. Yurtlarda kalan misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşıladık.
Ramazan ayı boyunca 48 bin porsiyon, 3 çeşit iftar yemeği, 5 bin gıda kolisi dağıtımı, 264 ailemize 400 TL nakdi yardım, 2 bin adet hijyen paketi, 24 bin adet maske dağıtımı, kan bağışı kampanyası, ihtiyaç sahibi ailelere bayram çikolatası ve temizlik malzemesi dağıtımı gerçekleştirdik.
Devam eden pandemi sürecinde 6 bin adet gıda kolisi, 5 bin parça çeşitli kıyafet, ayakkabı, bot ve kaban dağıtımı yaptık. Hijyen malzemesi dağıtımlarımız devam ediyor. Gece gündüz demeden ihtiyaç sahibi insanımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Kızılay ilçe başkanları da toplantıda hazır bulundu.