İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, yeni yapılan Engelsiz Yaşam Akademisi’nde basın mensupları ile buluştu.
Özel çocukların son derece mutlu olduğu Engelsiz Yaşam Akademisi ile ilgili konuşan Öztürk, akademinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tek olduğunu söyledi.
Gelişmiş devletlerin dezavantajlı gruplara sahip çıktığını ve kendilerinin de bunu yaptığını anlatan Öztürk, “Türkiye’deki engelli oranı yüzde 12 civarındadır. Bu oranı esas alsak dahi Van’da 120-130 bin civarında engelli çıkıyor.” dedi.
İşte başkanvekili Öztürk’ün açıklamaları:
300 kursiyere karşılık 500 kişi hizmet alıyor
“Akademimiz Temmuz 2017’den itibaren özel gereksinimli 300 çocuğa hizmet veriyor. Bunun yanında akademinin imkanlarından yaklaşık 500 kişi hizmet alıyor. Ücretsiz servis hizmeti verdiğimiz akademimizi yaklaşık 1 milyon liraya mal ettik.”
Tuşba ve Edremit’e de hizmet veriyoruz
“Uzmanlar eşliğinde eğitim, seminer, resim, spor, kuaförlük, el işi, ahşap yakma, el sanatları, kütüphane gibi alanlarda engelli çocuklara kurs veriyoruz. Sayın valimizin büyükşehir belediyesinden tahsis ettiği servis aracı ile Tuşba ve Edremit ilçelerimizden de gelen özel bireylerimize de hizmet veriyoruz.”
Yeteneğe göre kurs
“Akademimizin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan’ın da gelmesini bekliyoruz. Dezavantajlı olan insanımızın dezavantajlarını azaltmak ve rahatlatmak devlete ve belediyelere düşen bir hizmet. Engellilerin dönemsel kursları var. Engellileri gruplara ayırdık. Hepsini yeteneğine ve durumuna göre gruplara ayırdık. Tüm engel gruplarına hitap ediyoruz. Yoğunluk olarak cumartesi ve pazar olarak hizmet veriyoruz. Yaş sınırımız yok, 5 yaştan 50 yaşa kadar tüm engellilere hizmet ediyoruz. Bizim kısıtlarımız yok, bu sayı bin veya 2 bin olur. Engelli bir birey tamamen eve kapanmış, haftada bir gün buraya gelmesi ve hayata tutunması, sosyalleşmesi ve özgüven kazanması anlamında çok büyük katkı sağlar.”